Programma Detail Filmprogramma : Where the Wild Things Are

Filmprogramma

Cinema | zaterdag 12:00 - 13:15 & zondag 11:15 - 12:45 | | uur

MELKWEG FILMS@WTWTA

Melkweg heeft dit jaar twee prachtige muziekdocumentaires voor ons geselecteerd! De films worden vertoond in de kleinste bioscoopzaal van Nederland met exact 55 stoelen. Knus! De zaal bevindt zich in de Action Factory.

My friend Larry Gus – zaterdag 12:00 – 13:15

“Flowertronica” producer Larry Gus werd in 2009 ontdekt op myspace, door het Amerikaanse platenlabel DFA. Dat betekende voor Gus het startschot om zich volledig toe te spitsen op kunst. Zijn vriend Vasilis Katsoupis, begon op ongeveer hetzelfde moment met filmen. De film schetst een beeld van alle ups en downs, de vriendschap tussen beide kunstenaar en wat slices of life: kortom, de struggle om ergens te geraken. Zal Gus er bijvoorbeeld in slagen om zijn vaders, die er geen vertrouwen in had, ongelijk te bewijzen? Na 3 jaar filmen, van Athene tot New York en Milaan, en weer terug, is er veel veranderd. En op een of andere magische wijze is er toch heel veel hetzelfde gebleven

Janis Joplin – zondag 11:15- 12:45

De nieuwe documentaire Janis: Little Girl Blue over de legendarische Janis Joplin was tijdens afgelopen IDFA een van de best bezochte muziekdocumentaires.

Het is inmiddels al weer 45 jaar geleden dat ze overleed, maar veel latere artiesten rekenen de iconische Janis Joplin tot hun invloeden. De documentaire Janis: Little Girl Blue werd geregisseerd door Amy Berg, die een Oscarnominatie kreeg voor Deliver Us From Evil uit 2006, en volgt de blueszangeres van haar jeugd tot haar tragische dood in oktober 1970. Uiteraard komen ook Joplins grote successen, waaronder haar wervelende doorbraakoptreden op het Monterey Pop-festival in 1967, aan bod.

Voor haar documentaire gebruikte Berg archiefbeelden van interviews met Joplin zelf en sprak ze met onder anderen familieleden van de zangeres, bandleden van Big Brother And The Holding Company, ex-geliefde en hippie-icoon Country Joe McDonald en gitarist Bob Weir van Grateful Dead. Ook worden brieven van Joplin voorgelezen door een singer-songwriter die door haar beïnvloed werd: Cat Power.

De Melkweg richt zich sinds eind 2012 als eerste in Nederland op muziekfilms. Van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires: het hele spectrum van de muziekfilm komt voorbij op het grote scherm van de Melkweg Cinema. Daarmee is de Melkweg niet alleen podium voor popconcerten, maar ook dé plek in Nederland voor muziekfilms.

Live DJ Binnen activiteit Buiten activiteit
De Jeugd Van Tegenwoordig Balthazar Nathaniel Rateliff & The Night Sweats De Staat Fresku Gold Panda Dan Deacon JARRYD JAMES HAEVN Bob Moses JOEP BEVING Junior Boys Weval Seinabo Sey Larry Gus Fat White Family My Baby Hunee The Indien Dollkraut KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD Admiral Freebee Go March WHITE Young Marco Gallant SJAMSOEDIN (DJ-SET) Baio Petite Noir The Homesick Indian Askin Birth Of Joy Otherkin THE HOLYDRUG COUPLE CLEAN PETE The Magic Gang Son Mieux Canshaker Pi WHITNEY Death Alley ST. PAUL Joe The Ripper Diep In De Groef PIP Bikerstage Dandana Woody An/Of En meer Zwemparadijs Lucy’s Wijsje Rummikub IndieBingo Pubquiz Filmprogramma HOTMAMAHOT The School of Life DAS MAG WHERE THE WORST THINGS ARE Nightbirds FreshCotton Bungalow En meer